Over ons en hoe wij fokken
 
Kennel
Bij het woord kennel denken veel mensen direct aan een hele rij hokken met honden erin. Als u zo'n soort fokker zoekt zult u mijn adres snel voorbijgaan. Bij mij wonen de honden namelijk gewoon in huis. Ze zijn mijn vrienden en horen bij het gezin.

Allereerst wil ik mijzelf even aan u voorstellen:

Ik ben gepensioneerd maatschappelijk werkster, schrijfster, gediplomeerd hondentrimster en hondentrainster.
Hobby's zijn naast honden, fotograferen, biljarten en websites maken.

U kunt ons vinden:
Vennekesweg 1
7475 CG Markelo
tel. 0547 262 068     

Kaart

e-mail

Fokplannen
Voorlopig hebben we geen plannen. Kom volgend voorjaar terug voor nieuws.
pups socialeren
Pup kopen
Wilt u in aanmerking komen voor een pup van ons? Neem dan telefonisch contact met ons op (zie hierboven voor ons telefoonnummer). Wij willen graag dat onze pups in goede tehuizen terecht komen en hechten grote waarde aan vroegtijdige kennismaking met de toekomstige bezitters van onze pups. Niemand kan bij ons even een hondje uit komen zoeken, wij proberen in overleg met kopers die pup in het nest te vinden die bij hen past.
Hoe fokken wij?
Naast een mooi uiterlijk van een hond vinden wij het heel belangrijk dat onze pups gezond zijn en een stabiel temperament hebben. Daarop selecteren wij dan ook bij het kiezen van combinaties.
Onze nesten worden in huis geboren en worden gesocialiseerd, ingeënt en ontwormd.
Alle pups worden met koopovereenkomst en gezondheidsverklaring verkocht.
Waar fokken wij voor?
Een aantal van onze fokproducten doet het goed op G&G– en behendigheidscursussen, maar ook op wedstrijden slaan ze geen slecht figuur. Ook op tentoonstellingen doen onze puppen het goed. Op dit moment zijn er 7 Curragh kampioenen, verder behaalden diverse honden CAC’s, werden winnaars van hun klasse, enz. Wat voor ons echter het belangrijkste is: ze zijn allemaal geliefde en gewaardeerde huisgenootjes!
Voeding
Sinds 2006 voeren wij onze honden volgens het BARF systeem.
BARF staat voor "Bones and Raw Food" of ook wel "Biologically Appropriate Raw Food".
Al eerder hebben wij erover nagedacht om hiermee te beginnen, maar we schrokken terug uit angst om iets niet goed te doen en omdat het toch wel meer werk was dan even wat brokken in een bak gooien.
Later kwamen we echter in contact met mensen (ook fokkers) die volgens dit systeem voeren.
Toen we eenmaal begonnen waren zagen we onze honden veranderen en dit was beslist ten goede!
Onze Kjälla van 14 jaar werd steeds levendiger en sliep lang zo veel niet meer, Bamske kreeg steeds meer energie en Åsa, altijd een slechte eter, kan haast niet meer wachten tot ze aan de beurt is.
Hun vachten glanzen en ze voelen zich kiplekker.

barfen
Voeding van pups
Onze pups worden ook opgefokt met rauw vlees. Op deze manier ontwikkelen ze een gezonde darmflora. Wij hopen dat u als pupkoper de moeite wilt nemen dit in stand te houden door ook rauw te gaan voeren.
U zult versteld staan: schone tanden, minder poep die bovendien minder stinkt enz enz.
Meer over BARF kunt u vinden op:
Barfplaats of
Voer natuurlijk
 Barf pups